BUCUREȘTII DE AZI. VIZIUNEA ARTIȘTILOR DE MÂINE vizează promovarea patrimoniului cultural turistic al Bucureștiului subliniind identitatea arhitecturală și istorică a capitalei României prin tehnici contemporane de reprezentare artistică. Este urmărită testarea modalităților de interacțiune culturală interdisciplinară, la îmbinarea dintre analiză urbană, patrimoniu arhitectural, tehnici de reprezentare plastică și dialog social între generații.

 

În perioada 20 -27 aprilie, 5 artiști selectați prin concurs vor lucra îndeaproape cu Laurențiu Dimișcă și se vor inspira din poveștile despre patrimoniul bucureștean alături de arh. Loredana Brumă. Lucrările create în cadrul atelierului se vor alătura celorlalte 30 realizate de Laurențiu Dimișcă și vor fi parte din expoziția itinerantă organizată în cadrul proiectului.

 

Astfel, 35 de repere arhitecturale și istorice ale Bucureștiului vor fi reprezentate prin viziunea plastică a celor 6 artiști și expuse în cadrul Romanian Design Week 2016.

 

Vă invităm să fiți alături de noi și să luați parte la procesul de creație în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, 22 – 24 aprilie, între orele 16:00 – 20:00. Veți avea oportunitatea de a interacționa cu artiștii Alma Benedek, Aida Radu, Konrad Mihat, Marius Milea, Mihaela Cristina Șolga și intra în atmosfera creativă a acestui demers experimental.

 

Vă așteptăm cu drag, în str. Leonida, la nr. 1.

 


CONTACT

Arina Bianca Rusu
Project manager, Fundația Outsider Art
+40 721 354 054
35reperebucurestene@gmail.com | facebook.com/35reperebucurestene |outsideart.org


Un proiect al Fundației OUTSIDER ART din Piatra Neamț, implementat în parteneriat cu Asociația Rhabillage din București și realizat cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

00_1_prezentare-atelier-00100_1_prezentare-atelier-00200_1_prezentare-atelier-00300_1_prezentare-atelier-00400_0_cover_harta_a3-001-1

 

Atelierul de pictură experimentală_Bucureștii de azi.Viziunea artiștilor de mâine

Leave a Reply

Your email address will not be published.