Comunicat de presă

01_Fundatia OUTSIDER ART_Poster eveniment Piatra Neamt

Fundația OUTSIDER ART  în colaborare cu Galeria Era, Primăria Piatra-Neamț și Institutul Cultural Român vă invită de Zilele Orașului Piatra-Neamț la vernisajul expoziției itinerante a proiectului Bucureștii de azi. Viziunea artiștilor de mâine.

Vernisajul va avea loc în Foaierul Hotelului Central Plaza, Piața Petrodava, în data de 25 iunie 2016, ora 18:00, în prezența artistului plastic Laurențiu Dimișcă.

O expoziție de artă în afara normelor itinerată cu scopul de a sensibiliza și inspira viitoare proiecte de salvare a patrimoniului arhitectural românesc prin abordări inovatoare. O călătorie interdisciplinară, la îmbinarea dintre analiză urbană, patrimoniu arhitectural, tehnici de reprezentare plastică și dialog social între generații.

Aceasta va rămâne deschisă publicului în perioada 25 iunie – 20 iulie 2016,  care este invitat să descopere 35 de povești despre patrimoniu redate plastic în viziunea artistului Laurențiu Dimișcă și a 5 artiști debutanți selectați prin concurs: Aida Radu, Alma Benedek, Konrad Mihat, Marius Milea și Mihaela Șolga.

Expoziția itinerantă a debutat la București sâmbătă, 21 mai, la The Ark, un eveniment în cadrul Romanian Design Week 2016, eveniment organizat în colaborare cu în colaborare cu Asociația Rhabillage, The Ark, The institute și Design Box, iar în perioada 10 iunie – 19 iunie a fost vernisată și la Sibiu, la Biblioteca Județeană ASTRA.

 

Evoluția proiectului poate fi urmărită prin pagina noastră facebook: https://www.facebook.com/35reperebucurestene/

—–

Un proiect al Fundației OUTSIDER ART din Piatra Neamț realizat cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național.

CONTACT:

Arina Bianca Rusu

Manager de proiect, Fundația Outsider Art

+40 721 354 054

outsideart.org  |  facebook.com/35reperebucurestene  |  35reperebucurestene@gmail.com

—–

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

03_01_Fundatia OUTSIDER ART_Invitatie Piatra-neamt_fata

03_02_Fundatia OUTSIDER ART_Invitatie Piatra-Neamt _verso

Expoziția BUCUREȘTII DE AZI: VIZIUNEA ARTIȘTILOR DE MÂINE // Piatra-Neamț, 25 iunie 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published.