Fundatia OUTSIDER ART_Poster eveniment lansare 2

Lansarea albumului de artă
„Bucureștii de azi. Viziunea artiștilor de mâine”
la Galeria Contrast Icoanei din București
Colecția de azi
Editura C.M.Imago

Pentru a înviora atmosfera, la eveniment va fi expusă și o selecție din lucrările originale, care va putea fi vizionată în perioada 31 august – 6 septembrie 2016, în prezența artistului Laurențiu Dimișcă (contact 0743678627).

Ne vedem la ora 19:00 la Galeria Contrast în strada Icoanei, nr. 23 la intersecția cu str. Alexandru Donici.

—–
„Un proiect mare, mult mai mare decât am fi crezut noi la scrierea și dezvoltarea lui. A crescut cu fiecare activitate și moment care să ne îndrume către mai departe. Am crescut și noi o dată cu el, am descoperit lucruri noi chiar și despre noi înșine și am învățat și mai multe.
Provocările au fost multiple, inclusiv pentru Laurențiu Dimișcă, fiind și primele pânze inspirate de clădiri, arhitectură și poveștilor lor. În febra inspirației penelul l-a dus pe Laurențiu către noi valențe plastice, cu fiecare tablou a început să i se dezvăluie alte ferestre creative, iar stilul său a început ușor să evolueze către un nou ciclu.”
Fundația OUTSIDER ART

—-
Un proiect experimental interdisciplinar aflat la granița dintre artă plastică, sensibilitate artistică și istorie, arhitectură, patrimoniu cultural material imobil. Scopul lui este a promova patrimoniul cultural turistic al Bucureștiului subliniind identitatea arhitecturală și istorică a capitalei României prin tehnici contemporane de reprezentare plastică.

35 de repere arhitecturale și istorice ale Bucureștiului au fost selectate de către Asociația Rhabillage și s-a făcut o documentare complexă asupra acestora, pentru a fi ulterior reprezentate plastic în viziunea artistului dr. Laurențiu Dimișcă – Noua Figurație – 30 dintre acestea, și a cinci artiști debutanți selectați prin concurs: Aida RADU, Alma BENEDEK, Konrad MIHAT, Marius MILEA și Mihaela Cristina ȘOLGA – Artă Experimentală -, care au participat la un atelier de pictură experimentală.
Toate lucrările plastice realizate au făcut parte din expoziția de artă în afara normelor, itinerată la București, Sibiu și Piatra Neamț cu scopul de a sensibiliza și inspira viitoare proiecte de salvare a patrimoniului arhitectural românesc prin abordări inovatoare.

—–
Un proiect al Fundației OUTSIDER ART din Piatra Neamț, realizat cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național.

CONTACT:
Arina Bianca Rusu
Manager de proiect, Fundația Outsider Art
+40 721 354 054
outsideart.org | facebook.com/35reperebucurestene
35reperebucurestene@gmail.com

—–
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Fundația OUTSIDER ART_album de arta_coperta 1album de arta_continut - pagina 1 album de arta_continut - pagina 7 album de arta_continut - pagina 11 album de arta_coperta 4

Lansarea albumului BUCUREȘTII DE AZI. VIZIUNEA ARTIȘTILOR DE MÂINE // București, 31 august 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published.