Comunicat de presă

13.09.2016

Print

 

La invitația Asociației DAR DEVELOPMENT, Fundația OUTSIDER ART aduce în spațiul cultural Gallery expoziția artistului plastic Laurențiu DimișcăSecrete și povestiri ale Bucureștiului de ieri și de astăzi – în cadrul manifestărilor culturale organizate de către Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane, cu ocazia Zilelor Bucureștiului 2016.

Vernisajul va avea loc la Art Gallery, în data de 16 septembrie 2016, ora 19:00, în prezența artistului plastic Laurențiu Dimișcă.

Expoziția reprezintă o selecție din picturile care au fost realizate în cadrul proiectului “Bucureștii de azi. Viziunea artiștilor de mâine” implementat cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național de către Fundația OUTSIDER ART, înființată în 2011 de artistul Laurențiu Dimișcă.

Publicul larg este invitat să descopere poveștile și istoriile Bucureștiului de ieri și de astăzi printr-o expoziție de picturi în stilul Nouvelle Figuration, care promovează patrimoniul cultural turistic al capitalei României prin sublinierea identității arhitecturale și istorice a acesteia. Laurențiu Dimișcă spune într-un interviu despre aceste picturi care reprezintă un nou ciclu în creația sa: „Nu sunt niște reprezentări realiste ale clădirilor, pentru că eu sunt un pictor narativ și am vrut să redau poveștile din spatele acestora”.

Picturile sunt inspirate de 30 de repere arhitecturale și istorice, atent selecționate pentru a contura portretul actual al comunității bucureștene de astăzi în raport cu patrimoniul local imobil. Un mix de tipologii arhitecturale, atât ca program cât și ca stil, repere relevante istoric, cu o poveste puternică și o  amprentă marcantă în context urban.

Pentru mai multe detalii: Secrete și povestiri ale Bucureștiului de ieri și de astăzi

 

Organizator:

Asociația DAR DEVELOPMENT

office@dardevelopment.ro
0727334136

 

Parteneri:

Fundația OUTSIDER ART

Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane

 

 

 

Secrete și povestiri ale Bucureștiului de ieri și de astăzi // Lucrările lui Laurențiu Dimișcă la Zilele Bucureștiului 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published.