Vineri, 10 iunie 2016, în aceeași zi cu startul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a avut loc și vernisajul expoziției itinerante a proiectului „Bucureștii de azi. Viziunea artiștilor de mâine” la Biblioteca Județeană ASTRA, gazda noastră.

La vernisaj, dar și la întâlnirile cu vizitatori din țară sau din străinatate, s-a discutat despre patrimoniu, despre abordări inovatoare în promovarea acestuia și sensibilizarea publicului larg privind importanța patrimoniului cultural românesc. Totodată s-a discutat și despre arta outsider, arta brută, arta singulară, noua figurație ca exemple de limbaj plastic în afara normelor, dar care vibrează într-un mod cu totul aparte, prin culoare și stilul lor caracteristic, în sufletul oricărui privitor.

Publicul sibian a fost impresionat de culoare și de stilul plastic nou pentru ei, care a fost atât de diferit față de cu ce erau obișnuiți, încât am fost întrebați dacă lucrările sunt pictate.

Mulțumim Biblioteca Județeană ASTRA pentru găzduire și pentru tot suportul acordat. Suntem bucuroși că ne-am înconjurat de prieteni noi dintr-un oraș al României cu totul aparte.

Am fost primiți cu brațele deschise și ne-au fost lansate invitații și propuneri de colaborări care să ne determine să ne întoarcem la Sibiu.

Mulțumim de participare și de implicare dl. Răzvan Pop, fost Director executiv al Directiei Județene pentru Cultură Sibiu și actual viceprimar al Municipiului Sibiu.

Mulțumim dl. Wagner Raimar pentru suportul acordat și susținerea acestui proiect.
Mulțumim Institutul Cultural Român pentru colaborare în organizarea expoziției de la Sibiu.

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi și ne-au ajutat în pregătirea acestui eveniment.

—-
Expoziția a debutat la București sâmbătă, 21 mai, la The Ark, un eveniment în cadrul Romanian Design Week 2016, iar în perioada 25 iunie – 17 iulie va fi vernisată și la Piatra Neamț, la Galeria Era, Hotel Central Plaza.

—-

Un proiect al Fundației OUTSIDER ART din Piatra Neamț realizat cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național.

 

1 32 4 5 6 7 98 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Vernisajul expoziției BUCUREȘTII DE AZI: VIZIUNEA ARTIȘTILOR DE MÂINE // Sibiu, 10 iunie 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published.